Без категорії

 Mental Health Awareness Week

Mental Health Awareness Week is happening between 9 to 15 May 2022. This year the official theme is “loneliness” and, across the week, we encourage you to build meaningful connections with your friends, family, colleagues and communities.

Loneliness affects millions of people in the Europe every year and contributes significantly to poor mental health. The Mental Health Foundation’s Mental Health in the Pandemic research found that loneliness has been exacerbated by the Covid pandemic. As a result of brutal Russian aggression Ukrainians feel loneliness in specific way in the circumstances of continuous traumatic stress and ongoing life threat.

We suggest you some tips how to avoid loneliness at work

  • Organize a “tea-cake” meeting with your colleagues without any special reason.
  • Set up a regular tea break for the team to drop in to for an informal chat.
  • Do a walking meeting with a colleague you don’t often work with.
  • Reserve a break in your work diary to have a check in with a colleague.
  • Remember 5 ways to well-being: (1) Connect with other people. Good relationships are important for your mental wellbeing. (2) Be physically active. Being active is not only great for your physical health and fitness. (3) Learn new skills. (4) Give to others. (5) Pay attention to the present moment (mindfulness).

If you feel loneliness, address the Team of the Ukrainian Psychotrauma Center and be connected.

___________________________________________________________________________________________

Тиждень обізнаності про психічне здоров’я

Цьогоріч Тиждень обізнаності про психічне здоров’я  проходить з 9 по 15 травня. Тема тижня – самотність. Упродовж тижня ми допомагатимемо налагоджувати кращі стосунки  з вашими друзями, сім’єю, колегами та громадами.

Самотність та наше психічне здоров’я

Переживання самотності негативно впливає на багатьох із нас. Самотність може бути як рушійною силою потреби в людській близькості, так і результатом поганого психічного здоров’я.

Наше суспільство упродовж останніх років швидко і динамічно змінюється. У результаті пандемії зросла кількість людей, які почуваються самотніми та ізольованими. Чимало людей в усьому світі були позбавлені можливості живого спілкування з близькими. Сучасні технології дозволили медикам проводити обстеження дистанційно. Така зручність та економічна ефективність уплинули на розширення спектру надання онлайн-послуг. Те ж саме і спостерігаємо в освітній галузі, живий навчальний процес трансформувався у віддалений режим.

Змінюються і наші робочі місця – чимало людей адаптувалися до режиму «роботи з дому» та змішаної форми праці. Тому, з огляду на такі зміни, важливим залишається налагодження доброзичливих відносин у колективі.

Українці ще гостріше переживають самотність. Не встигнувши вийти у живе спілкування після пандемії, Україна зазнала брутальної агресії з боку Росії. В умовах тривалого травматичного стресу люди часто віддаляються одне від одного, занурюючись у віртуальну реальність новин, понаднаднормованої праці, аби позбутися комплексу провини, перед тими, кому важко. Особливу самотність відчувають люди похилого віку, адже їхні діти і онуки здобувають перемогу України на фронті чи в тилу, не маючи часу для своїх літніх родичів. Невимовно самотніми почуваються люди у стані гострого горя, після втрати дорогих їх серцю людей…

УПРОДОВЖ ЦЬОГО ТИЖНЯ ДАВАЙТЕ ЗРОБИМО КРОК НА ЗУСТРІЧ ОДИН ОДНОМУ: ЗАПРОШУЄМО ДО СПІЛКУВАННЯ ОНЛАЙН

Ми пропонуємо дієві інструменти, необхідні для покращення життя людей. Запрошуємо до спілкування упродовж Тижня обізнаності про психічне здоров’я, і разом ми зможемо:

  • Підвищити обізнаність про взаємозв’язок психічного здоров’ям та самотності.
  • Забезпечити безпечну та доброзичливу атмосферу підтримки під час спілкування.
  • Навчити людей використовувати техніки для налагодження та покращення стосунків із близькими.
  • Створити команду волонтерів для дружньої підтримки людей, що опинилися на самоті.

Наш Український центр психотравми пропонує Вам зробити «унікальний внесок» у подоланні самотності, ізоляції та перешкод у спілкуванні.

Отже спробуйте зробити так, щоб люди навколо Вас:

1. Підвищили обізнаність

Допоможіть людям, які оточують Вас на роботі чи в громаді зрозуміти зв’язок між переживанням самотності та незадовільним станом психічного здоров’я.

2. Запросили до розмови

Скористайтеся нашими порадами, інформацією на сайті Українського центру психотравми для продовження спілкування про психічне здоров’я.

3. Приділіть свій час волонтерству

Приділіть свій час для того, щоб навчити людей навколо Вас більше спілкуватися одне з одним. Подивіться, хто навколо Вас потребує спілкування, хто гостро відчуває самотність саме зараз, і допоможіть їх відчути підтримку ближнього.

4. Заохочуйте інших діяти

Підніміть цю тему у вашій спільноті та заохочуйте людей до дій.